Afitos hotel Afitis

Hotel Afitis se nalazi na samoj plaži oko 400 metara od centra Afitosa. Hotel ima recepciju, restoran, bar, 2 bazena na otvorenom, bar kraj bazena, đakuzi na otvorenom, TV salu, WIFI Internet u javnim delovima hotela (uz doplatu na licu mesta), stoni tenis (besplatno), parking… Suncobrani i ležaljke oko bazena su uključeni u cenu, a na plaži se doplaćuju oko 7 eur (set: 2 ležaljke i suncobran). Sve sobe imaju telefon, klima uređaj, SAT TV, mini bar, krevetac (na upit, bez doplate), sef (uz doplatu na licu mesta), fen za kosu, kupatilo i terasu/balkon.

Opis smeštaja:
Deluxe soba pogled more: oko 25m2, sa pogledom na more, za 2 osobe (dva standardna ili jedan bračni i sofa).
Deluxe junior suite: oko 30m2, sa pogledom na more, za 2-3 osobe (bračni ležaj i sofa).

Ishrana je na bazi polupansiona (doručak i večera), po principu samoposluživanja (švedski sto).

Galerija fotografija Hotela Afitis na Afitosu

[sh_google_map lat=”40.099601″ lang=”23.439916″]Afitis[/sh_google_map]

Na istočnoj obali Kasandre, nalazi se možda i najlepše mesto na Halkidikiju Afitos, s pogledom na zaliv Toroneos. Veoma značajno mesto ove oblasti, pominjano u spisima antičkih pisaca Herodota, Tukidida, Ksenofona, Aristotela i ovekovečeno u istoriji još iz 3000. godine pre nove ere. O njegovoj važnosti i usponu tokom antičkog i klasičnog perioda, govori i podatak da je Afitos imao i sopstveni novac sa likom svog zaštitnika, Zevsa.

Afitos je imao sreće da ga nagli turistički razvoj nije previše iskvario, pa se ovde i danas oseća tradicionalni grčki duh. U centru mesta se nalazi crkva Sv. Dimitrija iz 1858. godine, sa drvenim krovom i kupolom i prozorima i ikonostasom ukrašenim duborezom. Ovo je jedina crkva na Halkidikiju koja je građena u stilu stare bazilike sa kupolom. Ovde možete naći još nekoliko crkava iz ovog perioda, kao i veoma zanimljive kamene kuće sa karakterističnim natpisima i reljefima, u kojima su nekada živeli slavni umetnici. U jednoj od njih, u kući Alteras na centralnom trgu, danas se nalazi folklorni muzej. Nedaleko od centra se nalazi Brahos – balkon Afitosa, vidikovac sa koga možete da posmatrate zaliv Torones, Kasandru i Sitoniju. Stanovnici Afitosa svake godine organizuju manifestacije, koje privlače brojne turiste.

Plaža Afitosa je relativno mala, peščana na jednoj i sa zanimljivim stenovitim formacijama na drugoj strani. Uspon od plaže je prilično strm. U njenoj blizini se nalazi i par pećina, za one radoznale. U mestu se nalaze radnjice da suvenirima i rukotvorinama kao i nekoliko taverni i barova, pa nije za one koji žele bogat noćni život. Stare kamene kućice iz 19. veka, kaldrmisane ulice, tradicionalne taverne, barovi i mnoge kulturne manifestacije čine ovo mesto savršenim.
Vaše letovanje 2016 može da počne!