Berlin avio

Berlin. Grad koji nikad ne spava

Berlin je glavni grad Nemačke, drugi po veličini grad u Evropskoj uniji (posle Londona) i jedan od najnaprednijih kulturnih centara. Poseduje bogatu arhitekturu iz različitih perioda, budući da je svaka dinastija ostavila poseban trag.

Berlin putovanje

Zbog čega je proglašen za najzeleniji grad u Nemačkoj, jasno ćete videti, ako se odlučite za ponudu Berlin avionom.

Berlin. Šta posetiti

** Brandenburška kapija, najpoznatiji gradski simbol I svedok burne prošlosti, predstavlja sam ulaz u grad. Na njenom vrhu je kip Viktorije, rimske boginje pobede. Boginja je predstavljena u kočiji s četiri konja.

** TV toranj, 368m visok, pruža vam neverovatan pogled na grad, a restoran na visini od oko 204m pruža dodatni ugođaj.

** Memorijalni centar Berlinski zid (simbol nekadašnje podele između Istočnog I Zapadnog Berlina)

** Memorijalna crkva cara Vilhelma, stradala u ratnim razaranjima, nije obnovljena I sada svedoči o nemilim istorijskim tokovima

** Rajhstag, središte nemačkog parlamenta.

** Ostrvo muzeja, utvrđeno u Uneskovu listu svetske baštine. U muzejima su izložene brojne arheološke kolekcije, a svaki od 153 muzeja koji se bave najrazličitijim temama.

** Jevrejski muzej koji je pravo arhitektonsko čudo.

** Dvorac Šarlotenburg u kome imate prilike da osetite stil života nekada vladajuće Pruske vlastele

** Bundeskancleramt, sedište nemačkog kancelara. Primer moderne arhitekture

** Check Point Charlie je bila kontrolna tačka, najpoznatiji prelaz u berlinskom zidu između Istočnog i Zapadnog Berlina tokom Hladnog rata. Na ulazu su glumci u uniformama čije prisustvo je isključivo zabavnog karaktera.

Berlin. Zid kao simbol grada

Čuveni zid je podignut 1961. Godine sa namerom da se Berlin podeli na Istočni i Zapadni, a nakon njegovog rušenja 1989.godine, godinu dana kasnije Berlin ponovo postaje prestonica cele Nemačke. Danas možete vieti samo ostatke zida memorijalnom parku.

Ostali su Check Point Charlie I mali delovi zida koji služe kao turistička atrakcija.

Berlin. Ljudi. Provod.

Ljudi koji žive u Berlinu prepoznatljivi su po neobičnom stilu, opuštenosti. Sloboda I umetnički duh su neki od razloga zašto ateljea I umetničkih radionica ima na svakom koraku. Jedni na druge utiču tako da stvaraju nešto jedinstveno, a zajedničkim snagama.

Čuveni prestonički klub Matrix, nalazi se ispod stanice metroa i posećuje ga veliki broj turista jer ima vise prostorija I kako se u svakoj može čuti različita vrsta muzike, svako nađe nešto što mu prija.

Pored znamenitosti na koje će vas uputiti, zanimljivo je posetiti Krojcberg, gradsku četvrt koju karakteriše mešavina kultura zbog doseljenika iz raznih zemalja.

Berlin putovanje – nešto na šta se morate odlučiti. Vredi!

Berlin je skup svega, svačega i svakoga, grad lepih i prijatnih ljudi, grad umetnosti, grad koji živi i diše sa svim svojim posetiocima. Bogata istorija, kulturno istorijski spomenici, muzeji-barovi, pivnice, pabovi, skvotovi, grafiti, napuštene umetničke kolonije, komore, bunkeri i skloništa iz Drugog svetskog rata… Poznate znamenitosti za obilazak su Berlinski zid, Siegesseule, Brandenburška kapija, Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, ulica Unter den Linden. Willkommen!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD – BERLIN

Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Po sletanju u Berlin, individualan transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. – 4. dan BERLIN

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan BERLIN – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Individualan transfer na aerodrom. Polazak aviona za Beograd. (Kraj usluga)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd – Berlin – Beograd kompanijom Air Serbia
Smeštaj u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama
Troškove organizacije putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

troškove avionskih taksi – oko 94 € (avionske takse se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama)
individualan transfer aerodrom – hotel – aerodrom
individualno zdravstveno osiguranje
Paket aranžman / avionski prevoz i smeštaj

 

cenovnik_berlin_avio

NAPOMENA ZA TRANSFER:

Cena taksija od aerodroma do centra grada – oko 38€ po pravcu
Cena karte za 2h – oko 2€ po osobi. Cena dnevne karte – oko 7€ po osobi. Predlozi transfera:
Airport Express voz RE7

Airport Express voz RB14

NAPOMENA:

Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.
Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi. Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka rezervacije!
NAPOMENA ZA POSREDNIKA:

Ukoliko Posrednik prilikom rezervacije ne izvrši uplatu akontacije od 50% od cene aranžmana u roku od 24 h, Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cene. Cena je radjena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife .
CENA ZA 1/1 SOBU – NA UPIT

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

1. 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% najkasnije 10 dana pre putovanja

2. 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1,5% po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:

Za polaske od 01.10. do 01.02.2016……….…………….…….15.04.2016.

Za polaske od 01.02. do 01.04.2016……….…………….…….15.06.2016.

Za polaske od 01.04. do 01.06.2016……….…………….…….15.08.2016.

Za polaske od 01.06. do 01.10.2016……….…………….…….15.12.2016.

3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

4. 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva

5. 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.

6. potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put

OPIS I LOKACIJA HOTELA :

Smeštaj je u Berlinu (Nemačka) u hotelu sa 3*. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC.Smeštaj je u nekom od navedenih hotela u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta iz rezervacionog sistema :

Grand City Hotel Berlin East 4* www.grandcityhotels.com

Hotel se nalazi na oko 5km od samog centra grada sa kojim je dobro povezan gradskim prevozom. Hotel ima restoran, bar, parking i menjačnicu. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, telefon i fen. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hotel DAYS INN BERLIN CITY SOUTH 3* – www.daysinnberlinsouth.com

Odličan hotel sa 3*, nalazi se u blizini srca Berlina . Svaka soba ima tuš/WC, fen, TV, klimu, besplatan WI-FI. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.vivatravel.rs
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
OPŠTE NAPOMENE:

Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož…) i tečnost preko 100 ml
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
V A Ž N A   N A P O M E N A:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima.
Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju nestigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br.61/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 prijavljena putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
Cenovnik za Berlin – individualni polasci (Sezona 2016. godine, avion, 5 dana) br.1 od 23.11.2016.