Bugarska letovanje 2017 Nesebar

Bugarska letovanje 2017 Nesebar

Nesebar je jedno od najatraktivnijih letovališta u Bugarskoj. Nalazi se 35 km od Burgasa i 2 km od Sunčevog Brega. Sam grad se sastoji od starog i novog dela.

Veličanstven stari grad predstavlja muzej u kojem se nalaze ostaci 40 crkava iz različitih perioda istorije. Najveći broj starih građevina je iz peroida između 11. i 14. veka, a skoro sve crkve su urađene tzv. pitoresknim stilom, sa zidovima ukrašenim stubovima, keramičkim ornamentima i lukovima. Fasade nekih crkava spadaju među najbolje očuvane na Balkanu i ostavljaju posetioce bez daha. Najstarija je crkva Svetog Jovana Krstitelja iz 10. veka. Danas je starom gradu vraćena originalna, romantična atmosfera uskih uličica, malih trgova, dvospratnih kuća, čiji je donji sprat urađen u kamenu, a gornji u drvetu. Zbog mnogih istorijskih ostataka raznih okupatora, stari grad Nesebar je upisan na UNESCO-v spisak mesta svetske kulturne baštine u Evropi 1983. godine.

Novi deo grada prostire se na dve peskovite plaže od kojih ga jedna (dužine 8 km) spaja sa hotelskim kompleksom Sunčev breg.

Nesebar je idealno mesto za sve one koji žele da provedu odmor u tradicionalnom Bugarskom gradu.

Posetioci ovog čarobnog mesta mogu da se opuste u nekoj od brojnih taverni, pabova i kafića.

Klima u regionu Nesebara je umereno-kontinentalna, kao i u većini primorskih mesta u Bugarskoj, jer ova zemlja ima nesvakidašnje lepo izbalansiranu prirodu pa se često iza peskovitih plaža uzdižu zelene planine čiji sveži povetarci hlade one vrele, morske. Zbog ovoga je prosečna temperatura u julu u Nesebaru oko 23 stepena što je više nego dovoljno za prijatno letovanje. Najbolji period za posetu gradu je između maja i oktobra, jer je vreme uglavnom lepo i toplo i u ranom i kasnijem periodu godine.

Cenovnik:

nesebar_2017