Kuba individualna putovanja

INDIVIDUALNA PUTOVANJA
KUBA

ZA PUTOVANJA OD 07.01.2017. DO 14.07.2017.

REPUBLIKA KUBA je ostrvska zemlja u Karipskom arhipelagu, koju osim glavnog ostrva čini još ostrvo Isla de la Juventud, uz nekoliko manjih arhipelaga. Glavni grad HAVANA živi svoj život, zarobljen u prošlosti, sa 11 miliona stanovnika koji sa nadom gledaju u budućnost. Jedinstven po istorijskom nasleđu, arhitekturi i noćnom životu grad će vam pružiti priliku za aktivan odmor sa mogućom realizacijom fakultativnih izleta na lokacije u okruženju. Za miran odmor preporučujemo VARADERO – prestonicu Kubanskog turizma sa velikim izborom savremenih hotela raspoređenih duž obale. Na pučini Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlanskog okena imate priliku da doživite scene iz romana Ernesta Hemingveja “ Starac i more” , posle čega će Kuba zauvek ostati u vašem srcu. KLIMA je tropska, sa srednjom godišnjom temperaturom od 25oC i periodima velike vrućine, visoke vlažnosti vazduha i jakih vetrova. Vlažna sezona traje od maja do oktobra.

PROGRAM PUTOVANJA (individualni polasci po izboru putnika)

1. dan BEOGRAD – MOSKVA – HAVANA Dolazak na aerodrom Beograd dva sata pre poletanja i let za Moskvu u ranim jutarnjm časovima.

Dolazak u Moskvu. Nastavak leta za Havanu. Dolazak u Havanu u večernjim časovima. Autobuski transfer od aerodroma do hotela u Havani uz asistenciju lokalnog partnera na Engleskom jeziku. Smeštaj u hotelu u Havani. Noćenje.

2./3. dan HAVANA Boravak u Havani na bazi noćenja sa doručkom. Moguća realizacija fakultativnih izleta: panoramsko poludnevno razgledanje Havane, odlazak u Hemingvejevu kuću, obilazak doline Vinalles…

4. dan HAVANA – VARADERO Doručak u hotelu u Havani. Autobuski transfer od hotela u Havani do hotela u Varaderu.
Smeštaj u hotelu u Varaderu uz konzumaciju ručka i večere. Noćenje.
5-13. dan VARADERO Boravak u Varaderu na bazi all inclusive usluge.

14. dan VARADERO – HAVANA – Moskva Doručak. Slobodno vreme do autobuskog transfera od hotela u Varaderu do aerodroam u Havani. Dolazak na aerodrom u Havani. Čekiranje na let za Moskvu. Popodnevni let za Moskvu sa obrocima u avionu.

15. dan MOSKVA – BEOGRAD Let iz Moskve za Beograd. Dolazak u Beograd u pre podnevnim satima.

CENU PUTOVANJA PO OSOBI ČINI:
cena avionske karte sa uključenim aerodromskim taksama

avio prevoz na relaciji Beograd- Moskva-Havana v.v. ili Beograd – Pariz-Havana v.v.
Cena PAKETA:
● autobuski transfer od aerodroma do hotela u Havani
● autobuski transfer od hotela u Havani do hotela u Varaderu
● autobuski transfer od hotela u Varaderu do aerodroma u Havani
● asistencija lokalnog agenta na aerodromu u Havani na Engleskom jeziku
● 3 noćenja sa doručkom u Havani u dvokrevetnoj sobi odabranog hotela

● 9 noćenja u Varaderu u dvokrevetnoj sobi odabranog hotela na bazi All inclusive usluge ( doručak,ručak, večera, užina i lokalna pića(samoposluživanje, izbor više jela)
● troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
● obavezno međunarodno zdravsteveno osiguranje koje možete uplatiti uz aranžman
● fakultativni izleti i individualni troškovi.

OPISI HOTELA:

Hotel Habana 612***, Havana www.oldhavanahotels.com/hotel.asp?hotel…scthabana612

Lokacija :u pešačkoj zoni staraog dela Havane, nekoliko blokova od Starog trga.Hotel ima 12 soba. Sam hotel je u staroj zgradi kolonijalnog tipa, koja je renovirana 2014 u minimalističkom stilu, uz korišćenje starih, loklanih materijala. Standardne sobe mogu biti one sa pogledom na ulicu I sa pogledom na unutrašnjost zgrade: klimatizacija, tuš/kada kupatila sa kompletnom opremom, fen, telefon, SAT TV, mini bar, sef . Hotelska ponuda: lobi bar, recepcijia 24h, bar & lounge. Ishrana:doručak na bazi samoposluživanja.

● Hotel Ambos Mundos ****, Havana https://en.wikipedia.org/wiki/Hotel_Ambos_Mundos_(Havana

Lokacija: u pešačkoj zoni starog grada, sagrađen na prestižnoj lokaciji 20-ih godina prošlog veka. Hotel ima 511 soba. Standardne sobe:klima uređaj, tuš/kada kupatila sa kompletnom opremom, fen, telefon, SAT TV, radio, mini bar sa frižiderom, sat sa alarmom, sef, zvučna izolacija, WiFi internet uz doplatu. Hotelska ponuda: Restoran a la card, Lobby bar, Bar,Bar & Lounge, sobna usluga, info pult, konferencijska sala, lift, terasa, vešeraj, lekarska usluga po potreb,. Ishrana:doručak na bazi samoposluživanja.

● Hotel Roc Barlovento ****, Varadero https://www.roc-hotels.com/en/chain/hotel/hotel-roc-barlovento

Lokacija:na samoj obali Varadera, 1 km daleko centra letovališta. Hotel ima 284 sobe raspoređene u 6 zgrada. Standardne sobe:terasa/balkon, klimatizacija, tuš/kada kupatila sa kompletnom opremom, fen, telefon, SAT TV, mini bar, sef uz doplatu. Sobe su kapaciteta max 3 odrasle osobe ili 2 odrasle osobe i jedno dete. Hotelska ponuda:3 restorana: jedan bufet I dba ala card, 3 bara, menjačnica, prodavnicej, lekarska usluga po potrebi, 3 bazena, tereni za odbojku i tenis, vaterpolo, časovi latino plesa i španskog jezika, vodeni sportovi (ronjenje, jerdrenje, surfovanje), katamaran, kajak, pedalone, teretana sa saunom i masažom. Ishrana: all inclusive – doručak, ručak, verčera na bazi samoposluživanja.
● Hotel Sol Sirenas Coral ****, Varadero http://www.meliacuba.com/cuba-hotels/hotel-sol-sirenascoral
Lokacija: na samoj obali Varadera, a u blizini centra letovališta, gde se nalaze komercijalni centar i kongresni centar Plaza
Americas. Ovaj hotel koji je sačinjen od dve celine: hotela Sol Sirenas i hotela Sol Coral udaljen je svega 500 m od golf terena.
Hotel ima 660 soba.

Standardne sobe: terasa/balkon, klimatizacija, tuš/kada kupatila sa kompletnom opremom, fen, telefon, SAT TV, mini bar, sef uz doplatu. Hotelska ponuda: 5 restorana: Internacionalni – otvoren za doručak, ručak i večeru sa tematskim večerima uz ‚‚živu‚‚ muziku, Italijanski restoran / pizza & pasta otvoren za ručak i večeru, Gurmanski internacionalni, Grll restoran sa lakim obrocima i Kubanskom kuhinjom, Azijski restoran, 8 barova, čajdžinica, menjačnica, suvenirnica, frizerski salon, Tour desk, vešeraj, lekarska usluga po potrebi, Rent a Car, 3 bazena od kojih dva imaju posebne odeljke za decu, ležaljke , suncobrani, aerobik, badminton, streljana, bilijar, odbojka i fudbal na pesku, časovi latino plesa, vodeni sportovi, časovi jahanja, teniski tereni, teretana sa saunom i masažom, tereni za odbojku i rukomet, kuglana, rentiranje bicikala, dve pozorišne scene za večernje predstave, karaoke, diskoteka. Ishrana: all inclusive – doručak, ručak, večera na bazi samoposluživanja.

● Hotel Melia Varadero,*****, Varadero http://www.meliacuba.com/cuba-hotels/hotel-melia-varadero
Lokacija: hotelski kompleks Las Americas resort na samoj plaži, u blizini novog Shopping centra, 7,5 km od grada Varadera.

Aerodrom Varadero je udaljen 35.5 km, a aerodrom Havana 140 km.Hotel ima 490 soba.Standardne sobe: klimatizacija, tuš/kada kupatila sa kompletnom opremom, fen, telefon, SAT TV, mini bar, sef uz doplatu. u dvokrevetnoj sobi hotel prima iskjučivo jedno dete sa dve odrasle osobe. Hotelska ponuda: 4 restorana od kojih jedan služi samo doručak, zatim Buffet Style restoran – otvoren za doručak, ručak i večeru, Kubanski restoran i restoran sa ribljim specijalitetema, roštilj na plaži, Karakoe /Show i Piano Bar kao i barovi kraj bazena i na plaži, kafeterija otvorena 24h, suvenirnica, butici, prodavnica nakita, frizerski salon, Tour desk, vešeraj, lekarska usluga po potrebi, Rent a Car, 2 otvorena bazena za decu i odrasle, teniski tereni, golf, teretana, masaža, svakodnevni dnevni i večernji zabavni program uz sportske aktivnosti na kopnu i u vodi, banana boat, skijanje na vodi. Ishrana: all inclusive – doručak, ručak, večera na bazi samoposluživanja.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE agencija preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U agenciji mogu da pribaviti polisu koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove do 30.000 evra. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 60% cene aranžmana, a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 40%. Avio karte se plaćaju u celosti.

● Plaćanje može biti: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP

Filip Travel zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. Filip Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemogude ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Filip Travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail:garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.Opšti uslovi putovanja Filip Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije kao i opštim uslovima putovanja i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA); mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Filip Travel smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.