PEKING I ŠANGAJ

 

PEKING I SANGAJ 27.12.2016

10 dana (7 noći), avionom            
    Polazak: 27. decembar 2016.

Peking deluje kao da je prestonica Kine od početka sveta. Pozicioniran izvan kolevke Kineske civilizacije izdigao se kao kulturna i politička sila zemlje tek u 13. veku kada su Mongoli okupirali Kinu. U srcu Pekinga nalazi se Zabranjeni grad, ogromni kompleks palata nekadašnjih careva, a danas jedan od najvećih muzeja na svetu. Sa ove tačke, preostale atraktivne lokacije megapolisa sa 14,5 miliona stanovnika, ako se izuzme Kineski zid, udaljene su najviše dva do tri kilometra. Ipak, najbolji način da spoznate grad, njegovu prošlost i sadašnjost, jeste da sledite korake careva i prošetate se kroz Zabranjen grad, da se popnete na Veliki zid, granicu koja Kinu odvaja od varvarskih hordi, odvojite ceo jedan dan i obiđite Letnju palatu, da obilazeći sporim korakom proniknete u kosmičku harmoniju Nebeskog hrama…
Šangaj, neobičan i poseban. Moderan grad u kome su vešto uklopljena arhitektonska dela prošlih epoha s ovovremenskim. Moć kapitala učino ga je megapolisom 21. veka. Danas je veliko gradilištei dom 20 miliona stanovnika, metropola koja se i bukvalno menja pred očima onih koji u njemu žive ali ionih koji ga iz dana u dan posećuju. Nekada je bio samo malo ribarsko selo, zatim značajan trgovinski centar za pamuk, svilu i čaj. Opsedali su ga kolonizatori, u njemu je osnovana KP Kine, u 20.veku bio je „zmajeva glava u delti Jangce“. Na početku 21. veka izrastao je u magnet za novac i mesto za ostvarenje snova. Smele i nekonvencionalne arhitektonske forme, najluksuzniji hoteli, restorani, kafe, butici, kancelarije najuspešnijihfirmi sveta…Ultramoderan i čist grad koji je na bogatsvu prošlosti postao bolji grad za još bolji život…

1.dan (27.12.2016.) BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue u 18:15 časova. Poletanje za Istanbul u 20:15 časova (Let TK1084). Sletanje u Istanbul u 23:10 časova- lokalno vreme. Čekanje na vezu.

2.dan (28.12.2016.) ISTANBUL – PEKING
Poletanje za Peking u 00:50 časova (Let TK20). Obroci u avionu. Sletanje u 16:05 časova- lokalno vreme. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

3.dan (29.12.2016.) PEKING – BADALING – PEKING
Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, pravimdragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Ručak. Odlazak do Hramaneba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji – fabrici bisera. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (30.12.2016.) PEKING
Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije. Obilazak čuvene Letnje palate, u blizini Pekinga. Ručak. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima modern arhitekture, poput stadiona “Ptičije gnezdo“ i “Vodena kocka” ili velikog olimpijskog bazena. Poseta galeriji – fabrici žada. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (31.12.2016.) PEKING
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Uve
e fakultativni do
ek Nove godine.  Noćenje.

6.dan (01.01.2017.) PEKING – ŠANGAJ
Doručak. Transfer na železničku stanicu. Polazak voza za Šangaj u 08:00 časova. Dolazak u 12:55 časova. Po dolasku razgledanje Šangaja koji od svih kineskih gradova najviše liči na evropski. Hram Bude od žada, čuvena bašta Ju  i poslovni centar Bund, samo su deo onoga što se može videti u ovom gradu. Ručak. Smeštaj. Slobodno veče za šetnju centrom grada koji noću, okupan iluminacijama, izgleda kao futuristički megapolis. Noćenje.

7.dan (02.01.2017.) ŠANGAJ – SUDŽOU – ŠANGAJ
Doručak. Odlazak autobusom za Sudžou (oko sat ipo vožnje). Razgledanje grada koga nazivaju i Venecijom Kine zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme dinastije Song. Pored kanala, oduvek je bio poznat po veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Kraće zadržavanje u fabrici svile. U toku dana ručak. Povratak u Šangaj. Noćenje.

8.dan (03.01.2017.) ŠANGAJ
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ovog fascinatnog kineskog grada. Noćenje.

9.dan (04.01.2017.) ŠANGAJ – ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju do 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma. Poletanje za  Istanbul u 22:10 časova (Let TK27). Obroci u avionu.

10.dan (05.01.2017.) ISTANBUL – BEOGRAD
Sletanje u 05:10 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 07:55 časova (Let TK1081). Sletanje u 08:40 časova.

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate)

 

peking_002

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovarastandardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

U cenu aranžmana je uračunato:
Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking–Šangaj (brzi voz–druga klasa), smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama uhotelima (lokalna kategorizacija) sa 3* u Pekingu – Jingtailong International Hotel, u Šangaju  sa 4* – Hotel Grand Mercure Baolong (ili slični iste kategorizacije) na bazi 7 noćenja, ishrana prema programu (doručak na bazi švedskog stola, ručak ili večera po programu u lokalnom restoranu – kineska hrana, meni od više različitih jela), transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato:
Avio-takse 381.18 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : eur 337.00 YR, i refundabilnih 0.22 RS, 0.98 RF, 16.72 RS, 3.30 LG, 10.00 TR, 12.96 TS) – (avio takse u trenutku pravljenja programa -konačan iznos avio taksa podložan je promeni do dana polaska na putovanje), troškovi vize za Kinu (5 evra), usluga viziranja (10 evra), troškovi fakultativnih izleta i poseta,lični troškovi i ostali nepomenuti troškovi, dinarski deo aranžmana u iznosu od 1.790 dinara koji se plaća po rezervaciji, međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza koje se preporučuje.

OPISI HOTELA:
Hotel u Pekingu: Jingtailong International Hotel  3*               (http://www.jingtailonginternationalhotel.com/) ili sličan
Hotel je u samom centru Pekinga. Udaljen je svega 500 metara od Trga Tjenanmen i na oko 800 metara od Hrama neba. U blizini hotela se nalaze mnogobrojne turističke atrakcije i restorani. Standardne sobe su prosečne veličine 30m2, opremljene sa LCD TV, sefom, mini barom i centralnim sistemom klime.

Hotel u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel  4*                                                (http://baolongshanghai.com/)  ili sličan
Hotel je udaljen 9km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitnes centar, salon lepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju i bežični internet.

KORISNE INFORMACIJE:
Vize: Za državljane RS je potrebna viza za Kinu. Agencija posreduje prilikom aplikacije za vizu. Potrebna dokumentacija: pasoš važnosti minimum šest meseci nakon putovanja. sa minimum 4 slobodne stranice u pasošu, fotokopija pasoša, fotografija veličine kao za pasoš, popunjeni formular (dobija se u agenciji), potvrda o zaposlenju/studiranju/rešenje o penziji, potvrda banke o deviznom iznosu na računu i polisa osiguranja. Agencija i ambasada zadržavaju pravo da traže dodatnu dokumentaciju.
Službeno ime: Narodna Republika Kina
Glavni grad: Peking
Službeni jezik: mandarisnki kineski
Vremenska zona: +8
Novčana jedinica: juan (CNY)  1USD = 6.64508 CNY  1EUR= 7.38568 CNY
Pozivni broj: + 86
Klima: je izrazito kontinentalna. Zime su hladne sa veoma retkim snežnim padavinama. Prosečne temperature se kreću od -7 do +4°C.
Piće: obavezno korišćenje flaširane vode
Napojnice: Obavezne napojnice od 5 usd po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i vozača.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
NAČINI PLAĆANJA: 
– gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
– čekovima građana do 6 mesečnih rata.
– platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
– kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
– kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
– Travel & Smile karticom Piraeus Banke do 12 mesečnih rata.
– preko računa.
– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
– administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050665, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.
 
Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja.
BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.
                                                                                                                                Cenovnik br. 1 važi od 29.08.2016. godine